RÖKSPÅN TILL RÖKPISTOLER

Vi har många smaker av rökspån att erbjuda. Olika träslag passar till olika sorters mat. Här - och på baksidan av förpackningarna - finns en guide som hjälper dig att hitta rätt.  I slutändan är det självklart din personliga smak som avgör, så se guiden som en startpunkt för fortsatt experimenterande.

ASK

Ask passar bra till fisk och till rött kött. Smaken är väldigt lätt men distinkt.

Karaktär: Lätt men distinkt.
Passar till: Fisk, notkött, griskött, lamm.
Mängd: 60 gram

89 kr

BJÖRK

Björk passar bra till griskött och fågel. Smaken är rökig och fyllig. 

Karaktär: Rökig och fyllig.
Passar till: Fågel, griskött.
Mängd: 60 gram

89 kr

EK

Ek är väldigt mångsidigt och passar bra till de flesta köttsorter. Det har en tung röksmak och ger köttet en vacker färg. Blanda gärna med körsbär.

Karaktär: Tung röksmak.
Passar till: Fågel, griskött, lamm, nötkött, storvilt.
Mängd: 60 gram

89 kr

KÖRSBÄR

Med sin milda, söta och fruktiga smak är körsbär ett av de mer populära träslagen för rökning av mat. Det passar bra till fisk och skaldjur, fågel, grönsaker, ost, nöt och griskött. Blanda gärna med ek.

Karaktär: Mild, söt och fruktig.
Passar till: Fisk och skaldjur, fågel, griskött, grönsaker, lamm, nötkött, ost.
Mängd: 60 gram

89 kr

LÖNN

Lönn är Milt rökig, fyllig och aningen söt. Det passar bra till griskött och fågel - i synnerhet kalkon. Även ost, grönsaker, fisk och skaldjur kan rökas med lönn.

Karaktär: Rökig, fyllig och aningen söt.
Passar till: Fisk och skaldjur, fågel, griskött, grönsaker, ost.
Mängd: 60 gram

89 kr

VALNÖT

Valnöt ger en mycket tung och rökig smak. Då den är väldigt kraftfull bör den mildras genom att blandas ut med ett fruktigt träslag. Passar till allt rött kött men kan lätt ta över vid rökning av fågel.

Karaktär: Mycket tung och rökig smak. Bitter. 
Passar till: Rött kött, vilt.
Mängd: 60 gram

89 kr